Biografia

La història de la meva vidaJordi Xandri (Campdevànol, Girona, 1958), metge ginecòleg, llicenciat en filosofia, psicoanalista i escriptor. Membre fundador de l’Associació de Joves Escriptors en Llengua Catalana.

Participa com a fundador i redactor de les revistes Cupón ahorro del lugar (inclosa en l'exposició “Literatures submergides”, comissariada per Julià Guillamon), Tres al Cuarto i Actualidad psicoanálisis, entre d'altres.

Ha publicat diversos articles en revistes i llibres com ara “Stormy Weather”, sobre l’obra de Marguerite Duras, “Ética, origen y horizonte” i “Cuerpo a cuerpo. El cuerpo femenino en la medicina” per citar-ne alguns. Va participar en el Congreso de Jóvenes Filósofos Españoles (1992) amb la ponència “Sexo, muerte y palabras, el deseo en la obra de Georges Bataille”.

Co-autor dels llibres Fulls impermeables I (pròleg de Josep Maria Castellet, Edicions del Mall, 1983), III Premi Joan Barcelo ́ (Edicions Robrenyo, 1985)i Bioética, la toma de decisiones (Margarita Boladeras ed., Proteus, 2011) entre d’altres.

Autor del llibre de poesia La nit encesa (Empúries, 1995). Col·labora amb l’escrit “Amort-pervivencia del mito de Narciso” en el llibre El narcisismo a debate (Gradiva, 2000) i “Algo habrá hecho” a Más allá del principio del placer (Gradiva, 2003).

Ha treballat de manera regular amb diversos artistes plàstics fins que la intensa i fèrtil col·laboració amb Sagi Tarbal els ha portat a plantejar-se un diàleg en forma del llibre: Quadern d’Armènia. Diàlegs diatònics.